Domov > Uporabimo uporabljeno

Uporabimo uporabljeno

 

Naš cilj je jasen: postati želimo vodilni ponudnik trajnostne premijske e-mobilnosti, naša zavezanost k trajnostnemu razvoju in napredku pa se odraža na vseh ravneh. Kot nosilka razvoja se je znamka Audi že v preteklosti dokazovala s številnimi inovativnimi rešitvami, ki so poudarjale njene trajnostne vrednote, tako je tudi danes. Med drugim preizkušamo nove možnosti ponovne uporabe recikliranih materialov iz odsluženih vozil v serijski proizvodnji vozil, pri iskanju rešitev pa gledamo tudi izven avtomobilskega področja. Pri znamki Audi v Sloveniji smo tako zasnovali projekt Uporabimo uporabljeno, s katerim želimo odsluženim materialom poiskati novo življenje, k projektu pa smo povabili tudi partnerje, ki z nami delijo trajnostne vrednote.

Franci Bolta, direktor znamke Audi v Sloveniji

"Želja je, da vsak zaposleni ponotranji trajnostne vrednote znamke in da vsak razmišlja o tem, kaj lahko naredi pozitivnega za okolje. Vsak od nas deluje tako in v ekipi Audi v Sloveniji smo med razmišljanjem o trajnostnem razvoju prišli do ideje, kako uporabiti odslužene oglasne transparente."

Franci Bolta, direktor znamke Audi v Sloveniji

Blank_trans
Franci Bolta

Napredek zagotavlja vožnjo v pravo smer

Znamko Audi danes spreminja prizadevanje po manjšem obremenjevanju okolja. Je pionir, ki trajnostne inovacije uvaja v serijsko proizvodnjo vozil, trajnostne vrednote znamke pa smo ponotranjili tudi zaposleni. Tako se je v ekipi Audi v Sloveniji rodila tudi ideja za projekt Uporabimo uporabljeno, ki dokazuje vožnjo znamke v pravo smer, kot je povedal Franci Bolta, direktor znamke Audi v Sloveniji.

Odkrijte več

Nekoč del zimskih spektaklov … 

Kot dolgoletna partnerica FIS svetovnega pokala v alpskem smučanju znamka Audi sodelovanje v smučarskem spektaklu predstavlja z oglasnimi transparenti. V tem času se je celostna podoba znamke nekajkrat zamenjala. Škoda bi bilo, da bi odsluženi transparenti končali na odlagališču in obremenjevali okolje, saj so v osnovi narejeni iz kakovostnega materiala. Lahko ga ponovno uporabimo in ustvarimo nov izdelek, ki vrednote znamke prenaša naprej.

 

… danes preobraženi v nosilce napredka 

V sodelovanju s prestižnim unikatnim oblikovalcem Mariem Herzogom se odsluženi oglasni transparenti preoblikujejo v prvovrstno materialno osnovo za izdelavo potovalnih torb. Pod spretnimi rokodelskimi rokami v čevljarski delavnici studia M. H. Atelier, zgrajeni na trajnosten način iz tradicionalnih materialov, nastaja omejena kolekcija petdesetih unikatnih torb. Vsaka izmed njih je posebna in v svoji oblikovalski formi in videzu enkratna, elegantna s potiski logotipov Audi, kar ji daje dostojanstvo obeh znamk, ki prisegata na tradicijo, kakovost in inovativnost. Poleg ponovne uporabe transparentov se za dopolnitev uporabljajo tudi različni vrhunski podložni materiali, ki so ostanki večjih serij iz tovarn, ter kakovostni ostanki usnja, ki so se nabrali v delavnici.

2-Apr-24-2023-09-17-33-8393-AM
1-Apr-24-2023-09-17-18-9903-AM
3-Apr-24-2023-09-17-49-5775-AM
5-Apr-24-2023-09-18-12-6854-AM
6-Apr-24-2023-09-18-27-3234-AM
Blank_trans
Mario Herzog

Napredek je odgovornost

Napredek ni le izumljanje nečesa novega. Mario Herzog, oblikovalec in izdelovalec vrhunskih čevljev, meni, da je napredek iskanje boljših poti, kako na izviren način oživiti že izumljeno, da v novi preobleki prinaša pozitiven vpliv na svet. V okviru projekta Uporabimo uporabljeno, ki smo ga zasnovali pri znamki Audi v Sloveniji, tako odslužene oglasne transparente preoblikuje v vrhunske potovalne torbe.

Odkrijte več

1280x1280

Dražba potovalnih torb iz oglasnih transparentov

Enajst potovalnih torb Audi iz oglasnih transparentov je bilo prodanih na dobrodelni dražbi ob svetovnem dnevu oceanov, preostalih devetintrideset torb prve serije pa je na voljo za nakup v spletni trgovini. Prispevki od prodaje so bili namenjeni Zavodu YouSea, katerega poslanstvo je ohranjanje biotske raznovrstnosti v Piranskem zalivu. Tako smo zaključili celoten krog trajnostne rabe materialov: zmanjšali število odpadnega materiala, jih ponovno uporabili v novih izdelkih in poiskali načine, kako z njimi prinašati pozitiven vpliv na okolje.

 

Nakup potovalnih torb

Potovalne torbe iz odsluženih oglasnih transpantov so na voljo za nakup v spletni trgovini na naslovu napredek.si. Z nakupom podprete Zavod YouSea za namen delovanja in raziskovanja morske oaze v Piranskem zalivu.

 

Obiščite spletno trgovino

Morska oaza za ohranjanje biotske raznovrstnosti

S prispevki od prodaje se je namensko podprla postavitev in delovanje morske oaze, ki jo je Zavod YouSea postavil v Piranskem zalivu in bo predstavljala zatočišče morskim živalim in rastlinam. Delovala bo podobno kot naravni podvodni grebeni. Gre za pilotski projekt, s katerim želijo sodelavci zavoda skupaj z zunanjimi ustanovami raziskati njene multiplikativne pozitivne učinke na okolje. Raziskovali bodo delovanje takih struktur na odvajanje ogljikovega dioksida iz morja in njihovo čistilno sposobnost. Na degradiranih območjih bi tako lahko povečali samočistilno sposobnost morja, izboljšali njegovo kakovost in obnavljanje. Odkrivali pa bodo tudi načine, kako bi lahko prispevali k bolj trajnostni pridelavi morske hrane v prihodnosti.

1-Apr-24-2023-09-03-15-0716-AM
2-Apr-24-2023-09-04-10-5004-AM
4-Apr-24-2023-09-10-52-0155-AM
5-Apr-24-2023-09-08-12-0747-AM
6-4
Blank_trans
Irena Fonda

Napredek ni vedno linearen

Irena Fonda, soustanoviteljica Zavoda YouSea o ideji morske oaze v Piranskem zalivu, o kateri je njen oče začel razmišljati že pred tridesetimi leti. Z bratom Leonom sta se odločila idejo oživiti in postaviti podvodno strukturo, ki bo služila za raziskovanje in ozaveščanje o pomenu trajnosti, novih načinih pridobivanja hrane iz morja in ohranjanja biotske raznovrstnosti. K njeni uresničitvi pomaga tudi projekt Uporabimo uporabljeno, ki smo ga zasnovali pri znamki Audi v Sloveniji.

Odkrijte več

Morska oaza v Piranskem zalivu je nameščena

Z namestitvijo morske oaze so pri Zavodu YouSea uresničili svojo dolgoletno vizijo, kar ne bi bilo mogoče brez podpore partnerjev in vseh, ki ste z nakupom potovalne torbe iz odsluženih oglasnih transparentov Audi podprli delovanje morske oaze.

 

 

Blank_trans
featured-oaza

Namestitev betonske strukture, ki bo služila morski oazi, je bila zahteven projekt, saj relativno plitvo slovensko morje na muljni podlagi predstavlja velik izziv. Kljub temu so v Zavodu YouSea namestitev uspešno izvedli in že z zanimanjem čakajo prve prebivalce in začetek raziskovanj.

Razvoj življenja na morski oazi bomo z zanimanjem opazovali in tudi vas vabimo, da se nam pridružite in nam sledite še naprej.

Odkrijte več

Blank_trans
audi-uporabimo-uporabljeno-7_thumb

Napredek je odgovornost

Napredek ni le izumljanje nečesa novega. Mario Herzog, oblikovalec in izdelovalec vrhunskih čevljev, meni, da je napredek iskanje boljših poti, kako na izviren način oživiti že izumljeno, da v novi preobleki prinaša pozitiven vpliv na svet. V okviru projekta Uporabimo uporabljeno, ki smo ga zasnovali v Audi Slovenija, tako odslužene oglasne transparente preoblikuje v vrhunske potovalne torbe.

Preberite več
Blank_trans
Irena Fonda

Napredek ni vedno linearen

Irena Fonda, soustanoviteljica Zavoda YouSea o ideji morske oaze v Piranskem zalivu, o kateri je njen oče začel razmišljati že pred tridesetimi leti. Z bratom Leonom sta se odločila idejo oživiti in postaviti podvodno strukturo, ki bo služila za raziskovanje in ozaveščanje o pomenu trajnosti, novih načinih pridobivanja hrane iz morja in ohranjanja biotske raznovrstnosti. K njeni uresničitvi bo pomagal tudi projekt Uporabimo uporabljeno, ki smo ga zasnovali v Audi Slovenija.

Preberite več

INTERVJU Z GAELOM

Blank_trans
Q6_etron-2023_5202-1920_1000

Novi povsem električni Q6 e-tron

Pri znamki Audi dosledno izvajamo strategijo razogljičenja. Celotna proizvodnja modela Audi Q6 e-tron je ogljično nevtralna, pri izdelavi baterijskih celic pa se uporablja 100-odstotno zelena energija.

Odkrijte več