Domov > Audi Sport

Nova zgodba o uspehu

Znamki Audi dirkanje pomeni sprejemanje izzivov, preizkušanje meja in oranje novih poti. Od uspehov modelov quattro v osemdesetih letih prejšnjega stoletja nas je vodila pot naravnost do elektrifikacije Rallyja Dakar. Na tej dirkaških tekmah smo prvič nastopili januarja 2022 z novim pogonskim konceptom – električnim pogonskim sklopom v kombinaciji s sistemom pretvornika energije, ki ga sestavljata motor TFSI in generator² – in takoj navdušili. Z zaključkom rallyja so se začele tudi priprave na Dakar 2023 in delo na dirkalniku Audi RS Q e-tron¹.

Novi Audi RS Q e-tron¹

Blank_trans
Felix von der Laden

Glas Dakarja

Na poti na Rally Dakar 2023 nas je spremljal Felix von der Laden, ena izmed najuglednejših osebnosti nemških družbenih medijev. Kljub njegovi mladosti je bil vključen v več TV-produkcij in potoval po več kot 40 državah. Njegov YouTube kanal spremlja več kot 3 milijone naročnikov.
Od leta 2017 poleg udejstvovanja na družbenih medijih kot profesionalni dirkač sledi svoji strasti do dirkanja. Felix je med drugim sodeloval v evropski seriji GT4 2018 in leto kasneje v nemški ADAC GT4. Veseli smo njegovega strokovnega znanja in z veseljem pričakujemo njegov pogled.

Odkrijte več

Spremljajte pot napredka

Če se vam ne prikažejo slovenski podnapisi, najprej preverite, da je prikaz podnapisov vklopljen - pod ikono CC v spodnjem desnem kotu predvajalnika videa je rdeča črtica. Vklopite jih s klikom na ikono. Za  slovenske podnapise kliknite na sosednjo ikono zobnika in v spustnem meniju pri "Subtitles/CC" izberite "slovenščina".
 

Naslednje poglavje, Rally Dakar 2023

 

 

Nadgrajevanje aerodinamike s Federico Bringone

 

 

Ponovno na pot s Stigom Blomqvistom in Stéphaneom Peterhanselom

 

 

Navdihujoč napredek z Julianom Nagelsmannom

 

 

Pot k napredku s Carlosom Sainzem in Mattiasom Ekströmom

 

2022-02-RallyDakar-16

Rally Dakar 2022: strokovnost in strast do ciljne črte

Dirkalnik Audi RS Q e-tron¹ je zmagovalno debitiral na Rallyju Dakar 2022. Poglejte pot do njegovega prvega nastopa.

Odkrijte več

¹ Prikazan je dirkalnik za Rally Dakar in ni dostopen kot serijski model. Zaprt krog, profesionalen voznik. Ne poskušajte sami.

 

² Audi RS Q e-tron združuje električni pogon s sistemom pretvornika energije, ki temelji na motorju TFSI in generatorju.